Loading...

Boeklancering

Na 2 november komt hier de link naar de lancering te staan om deze terug te kunnen kijken. Verder worden hier alle -niet aan bod gekomen- vragen van de deelnemers beantwoord.    

Zoek het uit!

Zoek het uit! Voor het studiekeuze event Zoek het uit! van de HAN is er een livestream opgenomen. In deze livestream werd ik geïnterviewd door student Joep Giesen over de onderwerpen uit mijn boek Een leven lang kiezen:  Hoe doe je dat eigenlijk, een studiekeuze maken? Wat werkt en wat niet? En waarom is kiezen […]

Motivational Monday!

Ontrafel je motivatie Voor de ‘Motivational Monday’ in de Fontys Vitaliteitsweek heb ik een filmpje gemaakt over welke zes typen motivatie er bestaan en hoe je je eigen motivatie op basis van die zes typen kan ontrafelen. Wellicht krijg je zo een ander perspectief op motivatie in het algemeen en op jouw eigen motivatie. Klik […]

Columnist!

Ik mag columnist zijn voor het onafhankelijk nieuwsplatform Bron. Lees hier mijn maandelijkse columns.

Genomineerd!

Trots dat mijn proefschrift en een van de afgeleide producten ervan, de Startthermometer, zijn genomineerd voor de NRO-verbindingsprijs! Ik heb daarom dit mooie nominatiefilmpje mogen maken om ook andere onderwijsinstellingen te enthousiasmeren voor het instrument.

Ik heb altijd al juf willen worden!

Vanuit het lectoraat ‘Goed leraarschap, goed leiderschap’ schreef ik samen met Anouke Bakx een artikel over de motieven van pabostudenten. Het artikel is te lezen in het vakblad Onderzoek van Onderwijs (editie oktober 2019). De bevindingen zijn tevens kort samengevat in deze factsheet.

Magazine voor ouders van studiekiezers

Daar is ze dan dan, Koosje! De Hogeschool van Arnhem & Nijmegen (HAN) heeft een magazine uitgebracht voor ouders van studiekiezers. Met veel leuke en nuttige artikelen. Een van die artikelen heet “motiveren  kun je leren” waarvoor Anton Philips en ikzelf zijn geïnterviewd. Je kunt Koosje aanvragen via deze link.  

Vier factoren die zorgen dat studenten blijven

Op basis van data van de Startthermometer heeft Linda Oosterwijk onderzoek gedaan naar factoren die uitval en retentie voorspellen. Vier factoren schijnen ertoe te doen. Klik hier voor de factsheet van haar onderzoek.

Startthermometer on tour

Grote belangstelling uit binnen- en buitenland voor onze STARTTHERMOMETER op de EFYE 2019 conference. Blijkbaar zijn steeds meer onderwijsinstellingen genegen om een deel van de switchers voor lief te nemen, studenten ná de poort te matchen en het maximale uit een ‘verkeerde’ studiekeuze te halen.        

Why do people what they do?

Self-determination theory (SDT) helps to understand human motivation in various settings (education, sports, health care, …) and has been developed and applied for four decades now. This week I had the privilege to attend the SDT-conference with almost 800 professionals who adhere to, research, or apply this theory. A real gift to hear keynotes from […]